Mesajı Okuyun
Old 08-04-2022, 14:45   #1
avukat.fks

 
Acil Dedeye Karşı Açılan Yardım Nafakası Davası

Merhaba meslektaşlarım, değerli vaktini ayırıp sorumu cevaplayacak meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

A(kadın eş) ile B'nin(erkek eş) evliliğinden müşterek 3 çocukları oluyor. Erkek eş 2010 yılında vefat ediyor. Kadın eş (A) ve çocukları 3 yıl kadar aile apartmanındaki evde yaşamaya devam ediyor fakat kayın pederi ile geçinemeyip farklı bir ilçeye tanışıyor, 2019 yılında ise (A) bir başkasıyla evleniyor.

2022 yılında çocukların ortaokul ve üniversite kursuna gittikleri, masrafları karşılamakta zorlandıklarından bahisle (B)'nin babasına yani çocukların dedesine yardım nafakası davası açılıyor.

Dede terk edip gittikleri ve geçimsiz oldukları için nafaka ödemek istemiyor. Araştırmalarımdan anladığım kadarıyla aile bireyleri arasındaki bağların zayıf olması bir önem arz etmiyor. Böyle bir durumda karı savunma argümanlarımız neler olabilir?

Velayeten dava açan annenin şu an bir başkasıyla evli olması, anneanne ve diğer dedenin ekonomik durumunun araştırılmaması önem arzeder mi?

3 çocuk için toplamda 4.000,00 TL nafaka talep edilmiş. Dedenin ise emekli maaşı, kira geliri ve taşınmazları mevcut. Talep edilen miktar dedeyi zorlayacak bir miktar. Eğer dava kabul edilirse ne kadarlık bir nafaka miktarına hükmedilebilir?