Mesajı Okuyun
Old 07-04-2022, 13:03   #1
Av.Kansu

 
Varsayılan Iş Davasinda Işyeri Müdürünün Tanikliği

Merhaba sayın meslektaşlarım;

Devam eden iş davamızda davacı olarak işyerinde davacı ile aynı dönemde birlikte çalışmış olan tanıklarımızı dinlettik. Davalı tarafın tek tanığı işyerinde aktif olarak çalışmaya devam eden işyeri müdürüydü ve kendisi duruşmaya mazeretsiz olarak gelmedi. Davacı tanıkları beyanlarda bulundular davalı tanığıyla alakalı davetiye gidip gidilmediğine bakıldı ve o an duruşmada davetiye bulunamadı. Şimdi hakim davalı tanığına davetiye çıkardı ancak ihtarat yapmadı. Sizlere sorum şu.

Davalı tanığıda beyanda bulunsaydı eksiklik olmayacaktı ve dosya bilirkişiye gidecekti şimdi 3 ay duruşmamız uzadı davalı tanığına ihtarat yapılmadan yeniden davetiye çıkarıldı bu tanık yeniden davaya mazeretsiz katılmazsa ne olacak ?
Mahkeme o zaman mı zorla getirilme çıkaracak?
Gelecek olan tanık artık diğer tanıkların beyanlarını tamamen biliyor durumda tanıklık yapacak bu durum davacı aleyhine sonuç doğurmayacak mı?
Tanıkların aynı duruşmada dinlenmesi gerektiğine ilişkin elinde yüksek yargı kararı olan var mı?
İşyeri müdürünün aslında işveren sıfatı olduğunu iddia ederek tanıklığına itibar edilmemesi gerektiğine ilişkin elinde yüksek yargı kararı olan var mı?

Değerli meslektaşlarımın yardımını bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.