Mesajı Okuyun
Old 28-12-2021, 11:40   #1
Av. Kader DEMİR

 
Varsayılan Kiracinin Uğradiği Zararin Tazmini

Merhabalar Meslektaşlar,
Soracağım soruya ilişkin benzer forumlar mevcut her birini okudum ama net bir cevabını bulamadım. yardımcı olabilecek meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Müvekkil kiracı olup, 2020 Mart ayında Dükkan kiralamış devir aldığı dükkana 40 bine yakın hava parası vermiş. Kiraya veren yaklaşık 8 ay sonra kiracıya binanın yıkılacağını söylüyor. KİRA KONTRATI YAPILIRKEN KİRAYA VEREN KESİNLİKLE BU DURUMDAN BAHSETMİYOR. Müvekkil de uzun süre dükkanı işleteceğini düşünerek dükkanda 100 bine yakın bir tadilat ve masraf yapmıştır.
müvekkil öğrendikten sonra kiraları ödemiyor, kiraya veren de kira alacaklarına ilişkin icra takibi başlatıyor. şimdilik usulen icra takibine itiraz edip durdurduk takibi.
Kiracının uğradığı zararın kiraya verenden tahsili mümkün müdür?(Araştırdığım kadarıyla ayıba karşı tekeffül hükümlerinden yararlanılabilir ancak onda da hak düşürücü süreye takılıyoruz sanırım. Öğrendikten sonra 1,5 sene geçmiş. bu arada kontrat yenilenmiş oluyor ve yıkım durumunu öğrenmesine rağmen sözleşmenin feshi ya da tahliye yapılmamış)