Mesajı Okuyun
Old 27-12-2021, 18:00   #1
mamafi48

 
Varsayılan Anne hayatta iken çocukların arasında mal paylaşımı yapması.

Merhabalar herkese iyi çalışmalar dilerim.

Müvekkilimin 3 çocuğu bulunmaktadır. Kendisi hayatta olup öldükten sonra mal paylaşımında sorun yaşanmaması için sağ iken mal paylaşımını yapmak istemektedir. Bu nedenle elinde bulunan 3 taşınmazı 3 çocuğuna devretmek istemiş fakat çocuklarından bir tanesi buna karşı çıkmış ve devir işlemine katılmamıştır. Müvekkil ise elindeki 3 taşınmazı 1 tane çocuğuna 1, diğer çocuğuna 2 tane olacak şekilde devretmiştir. 2 taşınmaza sahip olan çocuk elindeki taşınmazlardan 1 tanesini istediği zaman taşınmazı devralmayan kardeşine verebileceğini belirtmesine rağmen hatta devir için çağırmasına rağmen kardeşi bunu reddetmiştir.

Hiç taşınmaz devralmayan çocuk bu durumu ileride hukuki boyuta taşıma ihtimali vardır ve yüksek ihtimallede muvazaalı bir işlem iddiası ile davaya konu edecektir.

Bence olması gereken taşınmazların müvekkile devredilmesi ve eşit olacak şekilde bir vasiyetname ile dağıtılmasıdır. Fakat bu işlemlerin hepsinin maddi külfetide doğmaktadır. Bu nedenle farklı bir yol izlenebilir mi diye merak etmekteyim. Sizlerinde bir önerisi varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.