Mesajı Okuyun
Old 13-12-2021, 11:07   #12
Avukat2467

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukkuşu
Değerli AV. Serhat ÇATAR;aslında ben de sizin gibi düşünüyorum ve konuyu çok fazla dallandırıp budaklandırmak istemedim.Ve açıkçası çok çok fazla ayrıntıya girmek istemedim sanırım, şöyle ki;
Yargıtay'ın bozma ilamından sonra mahkemeye başvurarak aldığımız kesinleşme şerhi'nde "manevi tazminat dışında kalan temyiz başvurularının şu tarihte(karar düzeltme süresi sonu) kesinleştiği" belirtilmiş.Anlaşılan o ki, "temyiz edilen diğer hususlar" denilerek boşanma kararı gözden kaçırılmış. Ben mahkemeye ek bir dilekçe yazarak boşanma kararının temyiz edilmediğini, böylelikle tebliğden itibaren temyiz süresinin dolduğu son gün kesinleşmesi gerektiği yönünde şerh vermesi için talepte bulundum.Hakim bey inceleyeceğini ve karar vereceğini söyledi.Kararı bekliyorum ve paylaşacağım.
Tazminatın artması durumunda faizin yeni karardan itibaren işleyeceğini belirtmişsiniz.Eğer mahkeme boşanma ile ilgili kararın şerhini geriye çekecekse ben faizi yine boşanmanın kesinleşme tarihinden itibaren işletmeyi, konu icra mahkemesine giderse, artırılmış tazminat kararını mahkemeye sunmayı düşünüyorum.Bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

Merhaba meslektaşım, aynı durumla karşı karşıyayım şu an. Yalnızca maddi tazminat arttı ve diğer hükümler onandı Yargıtayca. Fakat yerel mahkeme tüm hükümlerin kesinleşme tarihi onama tarihi şeklinde kesinleşme şerhi düzenlenmiş. Bu şekilde faiz alacağımız hiç olmayacak. Siz bu dosyanızda ne yaptınız süreç nasıl işledi ve hangi tarih Doğru tarih beni de aydınlatırsanız sevinirim.