Mesajı Okuyun
Old 05-10-2021, 10:48   #1
Av. Buğra YILDIZ

 
Varsayılan İcra Edilebilirlik Şerhi Olmadan İlamlı İcra

Merhaba arkadaşlar;

Müvekkilimiz yaklaşık birkaç ay önce arabuluculuk görüşmelerine katılmış ve arabuluculuk belgesine bizzat imza atmıştır. Karşı taraf ise 2 tane şirkettir. Şirketlerden birisi kendisini avukatıyla temsil etmiş, diğer şirket avukatsız olarak şirket temsilcisi ile katılmıştır.

Müvekkilimiz hukuk büromuza arabuluculuk evrağını getirerek icraya konulmasını istemiştir. Bunun üzerine tarafımızca herhangi bir icra edilebilirlik şerhi alınmadan ilamlı icraya konulmuştur.

Karşı tarafın avukatı ile görüştüğümde icra edilebilirlik şerhi almadığımız için şikayet yoluna gideceğini söylemektedir.

Fakat Arabuluculuk Kanununda "Taraflar ve avukatları ile arabulucunun birlikte imzaladıkları anlaşma belgesi, icra edilebilirlik şerhi aranmaksızın ilam niteliğinde belge sayılır" denilmektedir.


Şimdi sorum şu;

Müvekkilimizin, arabulucunun ve sadece bir şirket vekilinin imzası bulunuyor. Bu durumda bu belgenin müvekkilimiz tarafından icraya konulması durumunda icra edilebilirlik şerhi gerekir mi gerekmez mi? İtiraz halinde kim haklı çıkar ?