Mesajı Okuyun
Old 03-10-2021, 19:56   #1
avsila

 
Varsayılan yönetici değişikliği kararının iptali ve icra takibi

merhabalar meslektaşlarım, müvekkilimin yöneticisi olduğu apartmanda aidatını ve demirbaşlarını ödemeyen kat maliklerine icra takibi başlatacaktık. Faturalandırılmış masraflar var ve müvekkil bunları cebinden karşılamak durumunda kalmış. Fakat her hangi bir toplantı tebliğ edilmeden yeterli sayı ile yönetici seçilmiş, müvekkil bu durumdan apartmana gelene temizlik görevlilerini yeni yöneticinin yönlendirmiş olması sebebiyle öğrenmiştir. Noter onaylı karar defteri ise müvekkildedir. Benim sorularım şu şekildedirİ
1) Görev ve sorumluluklarını yerine getirmiş olan eski yöneticinin azli ve usulsüz gerçekleşen yeni yöneticinin seçimini sulh hukuk mahkemesin de dava etsek ne sonuç alırız?
2) Müvekkilin yapmış olduğu masrafları yönetim adına icra takibi ile tahsil edecektik yönetimin değişmesi durumunda bu mümkün değil, yeni yönetim müvekkil lehine işlem yapmaz. Bu durumda kat maliki sıfatı ile aidat ve demirbaşlarını ödemeyen kat maliklerine icra takibi yapmak mantıklı mıdır? Daha pratik bir yol tavsiyesine de açığım. Teşekkürler.

(Usulsüz gerçekleştiği düşünelerek ve karar defterinin müvekkilde olması sebebi ile yeni yönetim dikkate almadan işlem yapılması durumunun olmadığını düşünerek bu soruları yönelttim böyle bir durum var ise de yeni fikirlere açığım.)