Mesajı Okuyun
Old 28-09-2021, 23:44   #1
Sbt

 
Önemli Acil 🙏Ayıplı hizmet

Merhaba sayın meslektaşlar! Acil yardımınıza ihtiyacım var 🙏
Müvekkilim yeni araç satın aldı, aracın tamamını folyo kaplamak için bir oto servisine (yetkili servise değil ) götürüyor. Aracı kaplarken bir sürü çizik çizilmiş,boya sönmesi, çıkarılan parçalar geri takılmamış veya yanlış takılmış gibi vs ayıplı hizmet mevcut. Bu durumda müvekkilim aracı teslim aldıktan ikinci gün bunları farkedip hemen ekspertize götürüyor. Ekspertiz yapılıp oto servisin bütün hataları çıktı, kaplamayı çıkartıp tekrar ekspertiz yapıldı. Yani 2 ekspertiz raporu elimizde mevcut. Müvekilim yetkili serviste aracın tadilatı için oluşan masraflarını ödemelerini istiyor,ancak karşı taraf sadece onların servisinde tadilat yapabileceklerini belirtmiş.
Şimdi sorum şu:
Ayıplı hizmet nedeni ile dava açma hakkımız aracı teslim aldıktan sonra mı 30 gün?
Karşı taraftan taleplerimiz yetkili servisin yapılan tadilatı karşılama(yanı araç boyanacak tekrar ve gerekli parçalar takılacak), tazminat ve araç değer kayıbı isteyebilir miyiz?
Müvekilim aracı yetkili serviste tadilat masrafları kendisi karşılayıp bunları mahkemeye sunarak talep etmemiz ne kadar doğru? Yoksa araçı mahkeme tarafından bilirkişi incelemesini beklememiz mi gerekiyor?
Karşı tarafın iddası ekspertiz onlardan kimsenin bulunmadığı sırada ve tamamen 3.şirkette yapıldığı için geçersizliği savunması ne kadar doğru sizce?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Varsa konu ile ilgili yargıtay kararları paylaşırsanız çok çok mutlu olurum.