Mesajı Okuyun
Old 03-08-2021, 18:27   #3
Av.Caner Gençer

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.gokcen
Merhaba,

Feragatin hüküm ifade etmesi karşı tarafın ve mahkemenin muvafakatine bağlı değildir.

Feragat nedeniyle verilen karar kesinleştikten sonra kural olarak aynı konuda yeniden dava açılamaz.

Açılan davalarda kesin hüküm varlığı nedeniyle usulden reddedilir.

Hiçbir tebliğ işlemi yapılmadan karar verildiğine ve kararda davalıya tebliğ edilmediğine göre, davalının kesin hükmün varlığı nedeniyle bir itirazda bulunması söz konusu olmayabilir.

Ancak her ne kadar tebligat yapılmamış ise de kurum vergi kaydı ve/veya mersis numarası UYAP a kayıtlı ise kurumun kendi UYAP portalından feragat edilen davadan haberdar olması muhtemeldir.

Bu durumda dava açmanız halinde, feragat edilen kararın tebliğini ve kesinleşmesini sağlaması söz konusu olabilir diye düşünüyorum.

Bu hususta Yargıtay kararı örneği var ise bende okumak isterim.

İyi çalışmalar

Merhabalar, söz konusu dava nedeniyle ilgili tapu müdürlüğüne yerel mahkeme tarafından müzekkere yazılarak tapuda ilgili parsele devredilemez satılamaz şerhi konulduğundan kaldırılması için ilk davada talepte bulunmamız gerekiyor. Ayrıca kesinleştirme işlemi olmaksızın mahkemenin müzekkere yazacağını da düşünmüyorum meslektaşım. Bu nedenle davalı kurumun durumdan her türlü haberdar olacağını düşünmekteyim. Söz konusu davada, geçici talep sonucunun (fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak şimdilik 2000TL) kesin talep sonucuna dönüştürülmesinden önceki evrede davadan feragat edildiğinden ayrıca feragat dilekçesinde "KAMULAŞTIRMA BEDELİ, TAZMİNAT, VE FAZLAYA İLİŞKİN DAVA TAKİP VE TÜM HAKLARI saklı kalmak kaydı ile feragat" edildiğinden söz konusu feragat 2000 TL yönünden mi sonuç doğurmalıdır. Bu nedenle farklı bir çıkış yolu bulabilir miyim diye siz değerli meslektaşlarımın fikirlerine başvurmak istedim.