Mesajı Okuyun
Old 05-04-2021, 20:08   #3
Sbt

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Tapu takas sistemini kullanabilirsiniz:
https://www.taputakas.com.tr/sss.html

Bu mümkün olamıyorsa, satışı vekaleten yapıp, parayı öncelikle alıcının vekilinin hesabına gönderebilir ve tapu işlemi yapılırken (imza aşamasında) alıcı vekil hesabından satıcıya EFT yapabilirsiniz.

Aynı şekilde alıcı vekiline para ulaşınca, alıcı vekili bankadan bloke çek alabilir ve satış sırasında bloke çeki satıcıya verebilirsiniz.

Satıştan birkaç gün önce satıcıya parayı olduğu gibi transfer ettiğinizde, alacağınız hiçbir önlemin yeterince güvenli olacağını düşünmüyorum. Kötüniyetli bir satıcı, parayı çekip, gayrımenkulü de başkasına devrettikten sonra elinizdeki senetin tahsil kabiliyeti dahi kalmayabilir.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Taputakası araştırdım ve ne yazık ki , sadece yurtiçi gönderilen ödemeleri kabul etmektedir. Vekile veya herhangi birine gönderemiyorlar çunku yurtdışındaki bankası “yurtdışına, yani Türkiye bankalarına” paratransferinde mutlaka bir dayanak belge istiyorlar, bi de söz konusu meblağ çok yüksek olunca her iki ülke para transferi sorgulamaktadır. Şu an gerçekten bir çözüm yok gibi geldi başka bi fikriniz var mı acaba? Yardımlarınız için teşekkür ederim