Mesajı Okuyun
Old 29-03-2021, 14:57   #3
öz87

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Arabuluculuk aşamasında taraf olmayan eşi de sürece dahil edebilir ve her ikisiyle birlikte arabuluculuk anlaşması imzalayabilirsiniz. Eğer bu şekilde arabuluculuk anlaşması yapılırsa her iki kişi yönünden tüm işçilik alacaklarına ilişkin hukuki ihtilaf sonlanmış olur ve her ikisi de hertürlü işçilik alacaklarına ilişkin herhangi bir dava açamaz.

Ancak hizmet tespiti davası kamu düzenine ilişkin olduğundan bununla ilgili kendinizi garanti altına almanız mümkün değil. Arabuluculuk anlaşmasına hüküm konulsa dahi, işçinin bu davayı açması engellenemez.

Cevabınız için teşekkür ediyorum . Hizmet tespiti yönünden sıkıntı yaşanılacak gibi. Ama işçilik alacaklarını her ikisini dahil edip sonlandıracağız gibi.

İznizle bir soru daha yöneltmek istiyorum . Arabuluculuk aşamasında kalır ise avukat vekalet ücretine ilişkin makbuz kesmem gerekiyor. apartman yönetiminin tüzel kişiliği yok serbest meslek makbuzunu nasıl düzenleyebilirim? Temsil ettirdikleri gerçek kişi adına mı düzenlenecek stopaj dahil edilmeli mi? Yardımcı olursanız sevinirim . Birde arabuluculukta kaldı en alt hangi sınırdan makbuz kesilmeli