Mesajı Okuyun
Old 16-02-2021, 21:01   #1
gecelerin_yargıcı

 
Varsayılan 10 örnek - İmzaya ve Yetkiye İtiraz

Herkese merhaba.

Müvekkil aleyhine 10 örnek icra takibi başlatılıyor. Müvekkil, senetteki imzanın kendisine ait olmadığını belirtiyor. Bu nedenle imzaya itiraz edeceğiz.

Bununla birlikte imzaya itirazın yanında yetkiye de itiraz etmeyi düşünüyorum. Şöyle ki; müvekkilin ikametgah adresi İzmir adliyesi yargı çevresinde kalmakta ancak senette adres olarak "Karşıyaka/İzmir" olarak belirtilmiş sadece. Senette ödeme/düzenleme yeri olarak başkaca bir adres belirtilmemiş. Adres olarak açık adrese gerek olmayıp idari birim yazılması Yargıtayca yeterli kabul ediliyor. Alacaklı da icra takibini Karşıyaka'da açmış. Ancak ödeme emrinde belirtilen ve müvekkile tebligat çıkartılan adres ikametgah adresi.

1- Senetteki imzayı inkar etmemiz nedeniyle sadece müvekkil borçlunun yerleşim yeri yetkili kabul edilebilir mi? Sonuçta senetteki adres müvekkilin bilgisi olmadan yazılmış olabilir ve icra emrinde ikametgah adresinin yazılmış olması bunun bir göstergesi olabilir.
2- Yetki itirazımızın red edilip imza itirazımızın kabul edilmesi halinde red edilen kısım yönünden karşı vekalet doğar mı?

İlgilenenlere şimdiden çok teşekkürler...