Mesajı Okuyun
Old 09-02-2021, 12:25   #1
Av. ESG

 
Varsayılan Derneğe Ödenen Aidatların İadesi

Meslektaşlarım merhaba,

Müvekkil, yaklaşık 30 yıldan bu yana bir golf kulübü derneğinin üyesi olup; üyelik süresi boyunca tüm aidatlarını eksiksiz şekilde ödemiştir. Gelinen aşamada, pandeminin başlamasıyla, kulübün faaliyetlerini eskisi gibi yerine getirmediği, kulübün kendisine ait bir golf sahası olmadığı, başka sahaların kiralanarak kullandırıldığı gibi sebeplerle, 2020 yılına ait üyelik aidatını ödememiştir. Kulüp tarafından işbu aidat bedelinin talep edildiği ihtarnameye yanıt olarak, tarafların sorumlu tutulamayacağı sebeplerle ifa imkansızlığı doğduğu belirtilmiş ve sebepsiz zenginleşme hükümleri uyarınca, 2015 yılından itibaren çeşitli sebeplerle dernek faaliyetlerinin beklenen şekilde gerçekleştirilmemesi sebeplerine dayanılarak, ödenmiş olan aidatların iadesi talep edilmiştir. Gönderilen işbu ihtarnamedeki talepler Dernek tarafından kabul edilmemiş ve Dernek Tüzüğü kapsamında müvekkilin üyeliği sonlandırılmıştır.

Özetlemiş olduğum bu aşamalar sonrasında, müvekkil tarafından Dernek'e dava açılması ve ödemiş olduğu aidatların iadesinin istenmesi talep edilmektedir. Ancak, yaptığım araştırma sonucunda, bu yönde bir dava açılsa dahi talebimizin kabul görmesinin oldukça düşük olduğu gibi bir sonuca ulaştım.

Müvekkilin bu talebi doğrultusunda, hangi hükümler uyarınca bir dava ikame edilebileceği ve ikame edilecek bu dava sonucunda ne yönde karar verilebileceği konularında sizlerin görüşlerini rica ederim.

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.