Mesajı Okuyun
Old 08-02-2021, 19:56   #1
Av. Semih Sancar

 
Varsayılan Babalik Davasi -derdestlik

Merhaba meslektaşlarım.
Açmış olduğumuz babalık davası usulden reddedildi. Özet olarak anneden asaleten çocuk adına da velayeten vekaletname aldık. Anne dava açmak için 1 yıllık hakdüşürücü süreyi geçirdiği için çocuğa temsil kayyımı atanması için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtık mahkeme 6 ay sonraya gün verdi.
Bizde dava tarihinden itibaren nafakaya hükmedilsin diye daha kayyım atanmadan doğrudan küçük çocuk adına babalık davası açtık. Kayyımın atanmasından sonra dosyaya iştirakinin sağlanmasını talep ettik.
Mahkeme ön inceleme duruşmasında kayyım atanmadan babalık davasını açtığımız için dava şartı yokluğundan davanın reddine karar verdi.

SORUM İSE ŞU; Gerekçeli kararın yazılması ve kesinleşmesi 1 aydan fazla sürer. Kayyımdan vekaletname alıp yeni bir dava açarsak derdestlik itirazı ile karşılaşır mıyız? Benim şahsi kanaatim bu yeni dava kayyım tarafından çocuk adına açılacağı için taraflar artık farklı olacaktır. Bu konuda emin olamadım, bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.