Mesajı Okuyun
Old 05-01-2021, 11:09   #3
Burak Atak

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım,

Yücel Bey'in görüşüne katılmıyorum.

Öncelikle akla gelen ufak bir ihtimalden bahsetmek isterim: Mahkeme önünde sulh. Anlatımınızdan, aracın devrine ilişkin bir talebin olup olmadığı anlaşılmıyor. Bu yüzden bu seçeneği ihtimaller arasından çıkarıyorum. Zira mahkeme önünde sulh yalnızca tarafların mahkemenin önüne getirdikleri konularda yapılabilecektir.

Cevabıma geçersek: Benim değerlendirmeme göre aile mahkemesi, mülkiyetin aidiyetine ilişkin bir karar vermemiştir. Kocanın mahkemedeki beyanı zapta geçirilerek, sahteliği ispat oluncaya kadar geçerli bir belgeye aktarılmıştır. Kocanın beyanı ya boşanma karşılığı tazminat olarak ya da bağışlama olarak değerlendirilmelidir.

Bence burada yapmanız gereken, öncelikle kişiye bir ihtarname çekip vaadini gerçekleştirmesini talep etmeniz, bunun için uygun bir süre vermeniz, bunu gerçekleştirmediği takdirde sözleşmenin ifası için (bağışlamanın da bir sözleşme olduğunu unutmayınız) mahkemeye başvurmanız. Davanızı "Alacak (Bağışlama Vaadinden Kaynaklanan) şeklinde, aynen ifa talebi(aracın tescili) ve ihtiyati tedbir istemiyle genel yetkili mahkemede açmanız kanaatimce daha uygundur.