Mesajı Okuyun
Old 18-08-2020, 14:19   #7
gülnihal çevik

 
Varsayılan

Davayı açarken maktu harç olacak. Keşif için mahkeme davacı taraftan tekrar masraf isteyecek. Tüm masraflar kararda davacı dahil tüm paydaşlara payları oranında bölünecek.

Karar kesinleşince dosya satış talebinde bulunacaksınız, siz satış istemezseniz davalılardan biri de satış talebinde bulunabilir. Satış için 10 yıl süreniz var. Dosya satış memurluğuna gönderilecek, satış memurunun kim olacağını mahkeme kararda belirtiyor zaten, yazı işleri müdürü mü başkası mı, satış aşamasında tekrar keşif yapılacak satışa esas kıymet takdiri belirlenecek, burada kıymet takdirine itiraz davası açılabilir, açılırsa o davanın sonucu beklenir.

Kıymet takdirinin kesinleşmesi sonrası gazete ilanı safhasına geçilir, ilanın uzunluğuna göre 8-10 bin lira tutuyordu en son ilan ücreti. Şimdi ne kadar tutar bilmiyorum. Sonra ihale yapılıyor.

İhalenin feshi davası açılabilir. Açılır reddedilirse veya açılmazsa, paralar paylaştırılır, önce müvekkilinizin davada ve satışta yaptığı masraflar ayrılır, avukatların vekalet ücreti satış memurluğu gideri vs. ayrılır. Kalan para paydaşlara payları oranında dağıtılır.