Sn.Katılımcı
|
Alıntı: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yorum Yapmanız için gereken neyse yazarım ben amacım bilgi edinmek avukat tutamadım adliye arıyorum bilgi vermiyor |
|
|
|
|
|
|
Alıntı: |
|
|
|
|
|
|
|
|
En çok merak ettiğim böyle önemli bir konuda nasıl olur da nasıl dava açılmaz 2 senedir ? |
|
|
|
|
|
Söylediklerinizi mağduriyetinizi ve adaletin gerçekleşmediğine ilişkin yakınmanızı anlıyoruz.
Fakat sürecin neden böyle olduğuna ilişkin hiç bir veri ve bilgi olmadan soruların yanıtlanması mümkün değil.
Bu durumda:
1-Kişisel verilerin korunması kanunu gereği adliyeyi aradığınızda size bilgi verilmeyecektir.
Soruşturmanın yürütüldüğü Adliyeye bizzat giderek soruşturma / hazırlık numaranızı ve ilgili Savcının kim olduğunu öğreniniz.
2-Savcılıktan dosyanızı incelemek istediğinizi ve dosyanın bulunduğu safahatın ne olduğu konusunda bilgi istediğinizi belirtiniz.
3-Halen dosyanızda işlem yapılmamış ise aynı savcıya bir dilekçe vererek barodan avukat isteyebilirsiniz.
4-Şikayet hakkında takipsizlik kararı verilmiş ise size tebliğ edilip edilmediğini inceleyiniz.Takipsizlik kararına itiraz hakkınız bulunmaktadır.
5-Dava açılmış ise davanın olduğu mahkeme kaleminden dosyanın fotokopisini isteyebilir ve duruşma gününü öğrenebilirsiniz.Yine Mahkemeye vereceğiniz dilekçe ile barodan avukat atanmasını isteyebilirsiniz.
Bunları yaparak sorularınıza cevap bulabilirsiniz.