Mesajı Okuyun
Old 20-07-2020, 15:36   #4
Admin

 
Varsayılan

Ödeme sonrası makbuz verilmediyse, siz hangi ayı almadığınızı iddia ediyorsanız o ay için icra takibi yapabilirsiniz. O ayın kirasını ödediğini YAZILI olarak ispatlamak yükümlülüğü kiracıda olacak.

Sözlü kira akitlerinde SM'ye gitmek dışında bir seçenek yok, yazılı akitlerde ise İM veya SM arasında tercih sizin. İM genelde tercih edilen yol ama olaki çalıştığınız adliyede İM'ler çok sıkışık durumdaysa ve duruşma tarihleri arası çok açıksa, SM tercih edilmesi de söz konusu olabilir. Böyle bir özel durum yoksa, genelde İM'ye gidilir, çünkü İM'de borçlunun elindeki silahlar daha sınırlı.

Bildiğiniz gibi İM icra hukukuna göre ihtilafı inceleyecek, dolayısıyla sizin elinizdeki sözleşme yazılı olduğundan kiracı da yazılı şekilde kiracı ödediğini ispat etmek durumunda kalacak. Siz sözleşmeyi sunduktan sonra ispat yükü kiracıda olacağından kiraları ne şekilde aldığınızın davanızda önemi olmayacak.

Açık konuşmak gerekirse anlattığınız olayda sizin pek düşüneceğiniz bir husus yok, takibi yapıp yolunuza devam edin.Bu ihtilafta düşünmesi gereken kiracı.