Mesajı Okuyun
Old 20-07-2020, 08:55   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Merhabalar meslektaşlarım;müvekkilin babası 2015 tarihinde vefat etmiş 3 ay içerisinde 2 kardeş mirası ret başvurusuyla sulh hukuka başvuru yapmışlar,3. kardeş olan müvekkil ise 3 yıl sonra sulh hukuk mahkemesine başvurarak miraşçılık belgesi talep etmiş,iş bu mirasçılık belgesinde 1/3 pay müvekkile 1/3 pay müvekkilin kardeşinin çocuklarına 1/3 pay ise diğer kardeşin çocuklarına olacak şekilde paylaştırılmıştır.


Araştırmalarıma rağmen net bir sonuca varamadığım husus diğer kardeşler mirası ret etmelerine rağmen neden çocuklarına pay verilmiş?mirası ret davasına bakan sulh hukuk mahkemeleri bu kişilerin çocuklarına bildirim yapma zorunluluğu yok mudur? Bu aşamada müvekkil tam pay sahibi olmak istiyor ve diğer kardeşlerin çocukları pay istemiyor?
Verasetin iptali davası açıp bu çocuklara bildirim yaparak sonuç elde edebilir miyim ya da 2019 yılında karara çıkıp kesinleşmeyen miraşçılık belgesi talepli davayı istinaf yoluna mı taşımalıyım?
Sayın Av.Mahmut.carboga;

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 'Mirasçılardan biri tarafından ret' başlığı altındaki 611. maddesinin ilk fıkrası şu şekildedir:
Alıntı:
Yasal mirasçılardan biri mirası reddederse onun payı, miras açıldığı zaman kendisi sağ değilmiş gibi, hak sahiplerine geçer.

Somut duruma gelirsek; yasal süresi içinde mirası reddeden mirasçının mirasçılarının hak sahipliği devam ettiğinden veraset ilamında hata bulunmuyor.

Saygılarımla...