Konu: Sira Cetveli
Mesajı Okuyun
Old 09-07-2020, 13:33   #1
avukat135

 
Varsayılan Sira Cetveli

Değerli meslektaşlarım bir konu hakkında görüşlerinizi rica ediyorum. İşçi alacağına dayalı dosyamda (ilama dayalı takip) haczettiğimiz menkullerin satışını yaptırdık. Sıra cetveli tarafımıza tebliğ edildi.Biz 6. sıradayız, 3. sırada amme alacağı olarak SGK alacağı var. Satış bedeli ilk iki sıra ile SGK arasında garameten paylaştırılmış. Diğer alacaklar imtiyazlı alacak değil. SGK'nın haciz tarihi bizim haciz tarihimizden önce ancak SGK'nın satılan menkullerin yarısı üzerinde haczi mevcut. Bu durumda;
1) İİK 140/2 yollamasıyla 206 gereği müvekkilin alacağı ilama dayalı işçi alacağı olduğundan diğer alacakların önüne geçmesi gerekmez mi?
2) SGK'nın satılan menkullerin yarısı üzerinde haczi mevcut fakat menkuller yekun olarak satılmış. SGK'nın haczi bulunmayan menkullerin bedelinden pay alması hatalı değil mi?
3) Diğer alacakların önüne geçme ihtimalimizde, SGK'nın haciz tarihi bizden önce olduğu için önümüze geçip bedelin tamamını alacağı yönünde Yargıtay kararları mevcut, ancak işçi alacağı ile garameye gireceği yönünde içtihat değişikliği olduğu duyumunu aldım. Bu konuda bilgisi olan var mı?