Mesajı Okuyun
Old 17-06-2020, 16:32   #1
avukat0512

 
Varsayılan Hukuka Aykiri Durdurma,hukuka Aykiri Arama,hukuka Aykiri Delil?

Üstadlarım merhabalar,
18 yaşından küçük müvekkil, mahallesinde yolda giderken polisler tarafından durduruluyor ve yapılan kaba-üst aramasında kemere takılı olan sustalı bıçağa benzer kesici alet yakalanıyor. Dosyada polislerin tutmuş olduğu tutanakta ''05.03.2019 günü saat 22.05 sıralarında.............. adreste ''durumundan şüphelendiğimiz'' şahsa kimliğimizi ibraz ettikten sonra .... '' diye olayı anlatmışlar. benim burda sorum şu:
1-) Polislerin durdurma işlemi yapmaları için makul bir sebebin bulunması gerekmektedir. Fakat ilgili tutanakta sadece ''durumundan şüphelendiğimiz şahıs'' ibaresi bulunmaktadır. Bu şüphenin ne olduğu, nasıl olduğu yazılmamıştır. (Müvekkilin hareketleri nasıldı? şüphe uyandıırımıydı? belinde kabarıklı mı vardı vs hiç bir durum yazmıyor tutankta)
kanaatimce bu keyfi bir durdurmadır. Bu nedenle hukuka aykırı delildir. Tutanakta makul şüphenin ne olduğu ve nasıl olduğu yazılmamıştır. Dosyada herhangi bir adli arama yada önleme araması kararıda yoktur. Sizce bu görüşümde haklımıyım? sizin tecrübeleriniz nelerdir? Bu konuyla ilgili yakın tarihli Yargıtay kararlarınız varmdıdır? Çok teşekkürler..