Mesajı Okuyun
Old 09-06-2020, 18:23   #2
av.murat kılıç

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım,

İnternet üzerinden ürün satan bir sitede vergi numarası/TCKNO istememesi tuhaf bir durum. Çünkü 1400 TL den sonrası için fatura düzenlemesi gerekmekte ve fatura için de TCKNO yazması gerek. Aşağıdaki linkte bu husus belirtilmektedir. Alacağınız bilgisayar 1400 TL den daha ucuzsa perakende fişi kesip gönderebilir ama perakende fişi (ÖKC) ile bilgisayar satanı hiç görmedim.

https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kay...zenleme-siniri

Alıntı:
Yalnızca adım, telefon numaram ve sipariş adresini girebiliyorum. Bu faturada yazan bedeli gider olarak göstermem durumunda ileride sıkıntı yaşayıp yaşamayacağımı merak ediyorum.

Sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Çünkü marketten fiş ile yaptığımız alışverişin fişini masraf olarak yazabiliyorum. Ben şifrem ile defter portal sistemine masrafları giriyorum. Portaldaki seçeneklerde ÖKC (ödeme kaydedici cihaz/ fiş) seçeneği var. Örneğin Marketten ofis için ufak tefek ürün aldığınızda fatura istemenize gerek yok. Aldığınız fişi girebilirsiniz.

Alıntı:
İkinci sorumsa şu, vergi dairesi ve vergi no bilgisini girebilmek adına siparişimi kurumsal müşteri olarak verirsem ne olur?

Böyle yapsanız daha iyi olur. Faturanızı muhasebeciniz defter portala işler veya sizde şifre alıp işleyebilirsiniz.