Mesajı Okuyun
Old 09-06-2020, 17:46   #1
uye54331

 
Soru Avukat ofisi için bir harcama yaparken fatura nasıl düzenlenmeli?

Merhaba değerli THS kullanıcıları ve saygıdeğer meslektaşlarım;

Serbest Meslek hayatına yeni başlamış bir üyenizim. Dolayısıyla bugünlerde sık sık vergilendirme ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Her ne kadar bir muhasebeciyle anlaşmışsam da yaptığım mesleki faaliyetin vergi hukuku boyutunu da anlayarak ilerlemek istiyorum.

Sorum şu:
Serbest meslek erbabının yaptığı/yapacağı hangi türden harcamaların gider olarak gösterilebileceği ilgili mevzuatta yazılmış. Ancak, yapılan harcamanın gider olarak kabulü için hangi şekil şartlarının sağlanması gerektiği konusunda açık bir bilgiye ulaşamadım.

Bu konu özelinde, ofiste kullanmak üzere bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Bilgisayarı internetten sipariş edeceğim. Ancak fatura bilgisi bölümüne TCKN, Vergi No ve Vergi Dairesi gibi bilgileri girmeme izin veren bir sekmesi yok sipariş vereceğim sitenin. Yalnızca adım, telefon numaram ve sipariş adresini girebiliyorum. Bu faturada yazan bedeli gider olarak göstermem durumunda ileride sıkıntı yaşayıp yaşamayacağımı merak ediyorum.

İkinci sorumsa şu, vergi dairesi ve vergi no bilgisini girebilmek adına siparişimi kurumsal müşteri olarak verirsem ne olur?

Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.