Mesajı Okuyun
Old 03-06-2020, 16:33   #2
Merveug.

 
Varsayılan

Merhaba Meslektaşım,

Benzer bir davada davacı baba tarafı idim ve çocuklar annede idi, anne de yabancı idi.

Çocuklar hakkında yurtdışına çıkma yasağı koydurabilirsiniz, bizim olayımızda tedbir koydular. Anne hakkında koyulmadı ancak, çocukları çıkaramadığı için o da mecburen çıkamamıştı.

Bunun dışında, 6284 Sayılı Kanun sebebiyle, kadınlar kolaylıkla uzaklaştırma kararı alabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek kolay değil, sağlam kanıtlarınız olmalı.

Ancak çocuklarla kişisel ilişki kurulması için ara karar tesis ettirmelisiniz. Bu ara kararı da icraya koyarak yerine getirirsiniz. İcra yardımıyla çocukları aldığınızda, memurlar yanınızda olacağı ve her şey tutanağa bağlanabileceği için koruma kararına aykırı davranmadığınız kayıtlı olacaktır. Hatta yalnızca vekil olarak çocukları alıp babaya teslim ederseniz, koruma kararını ihlal etmemiş de olursunuz.

Annenin çocukları babaya karşı doldurduğuna dair kanaatimce tek kanıt, çocuğun anne baskısı olmadan dinlenebilmesi ile oluşabilecektir. Çünkü çocuk baba ile konuştuğunda annesi yanında olduğu için, belki de şiddet görmemek için veya annesi kızmasın diye bunları söylüyor olabilir.

Bunları belirterek, hakimin çocuğu yalnız dinlemesini önerebilirsiniz diye düşünüyorum.

Umarım yanıtlarım yardımcı olmuştur.