Mesajı Okuyun
Old 19-05-2020, 18:00   #2
Adalet1903

 
Varsayılan Merhaba

Alıntı:
Yazan Busr.av
öncelikle Merhaba Meslektaşlarim.
Mesleğe Yeni Adim Atmiş Biri Olarak Adli Yardima Başvurdum.
Adli Yardimdan Dosya Geldiği Takdirde Müvekkil Ile Görüşüp Vekaletnamesini Alip Dava Açarken Dilekçemizde 'adli Yardim Taleplidir' şeklinde Yazip Belgelerini Eklemek Zorunluluğu Var Mi? Avukatlik ücretini Hangi Aşamada Hangi Belgeleri Sunarak Talep Etmem Gerekiyo?
Ayrica Yoksun Bir Kişi Bize Kişisel Olarak Başvurduğu Takdirde Adli Yardim Taleplidir Diye Dava Açtiğimiz Takdirde Adli Yardimdan Yararlanamazsak Nasil Bir Prosedür Izlemeliyiz? Yoksa En Başinda Adli Yardim Başvurunda Bulunsun Diye Baroya Mi Yönlendirmeliyiz Saygilarimla..

Merhaba Sayın Meslektaşım ;

Adli yardım talepli dava açarken dediğiniz gibi öncelikle müvekkiliniizn sizin adınıza vekaletname çıkarması gerekiyor. Dilekçenize ise Adli yardım bürosundan gelen görevlendirme yazısını eklerseniz iyi olur ancak asıl eklemeniz gereken şey fakirlik kağıdı . Müvekkilinizden fakirlik kağıdını dilekçenize ek yapmak üzere isteyin ya da görevi aldığınız adli yardım bürosuyla iletişime geçerek başvurucunun fakirlik kağıdının size gönderilmesini isteyin.

Avukatlık ücretini ise örneğin bir boşanma davası için görevlendirildiyseniz ilk duruşmaya girdikten sonra talep edebiliyorsunuz. Ancak 6284 sayılı koruma kararı talep ettiyseniz o konudaki talebiniz için hakimler 24 saat içerisinde karar verdiği için koruma kararının ücretini hemen talep edebilirsiniz .Ancak normal dönemde Adli yardım evraklarını tamamlayıp , ödemeyi talep ettikten 6-8 ay sonra ücretiniz hesabınıza yatırılıyor. Hayırlı olsun meslektaşım . Adli yardımla ilgili herhangi bir sorun olursa bu başlık altından yardımlaşmaya devam edebiliriz. Saygılarımla