Mesajı Okuyun
Old 15-04-2020, 22:23   #4
Lord Chancellor

 
Varsayılan

Merhaba

Birincisi, anlaşmama tutanağında mevcut davanın davalısı olan işveren, aradaki iş akdinin varlığını reddediyor mu yoksa sadece alacağın varlığını mı reddediyor? Tutanak tam olarak nasıl tutuldu?

İkincisi, feragat hâlinde dava usulden değil, esastan reddedilir, tavsiye olunmaz. Meslektaşım haklı.

Üçüncüsü, davayı diğer üst işverene ihbar etme imkânını düşündünüz mü? İhbar hâlinde arabuluculuk şartının gerekeceğini sanmıyorum ama herhangi bir düzenleme, karara rastlamadım.

Dördüncüsü, HMK'da iradi taraf değişikliği var (HMK 124/3), eğer gerçekten yanlış kişiye dava açtığınıza kanaat getirirseniz bence söz konusu hükümden faydalanmayı deneyebilirsiniz. Mahkemenin arabuluculuk şartını tamamlamanız için size süre vermesi gerekir diye düşünüyorum, öteki türlü HMK 124/3 ile verilen usuli bir haktan zorunlu arabuluculuk olan davalarda yararlanamayacağınız gibi bir sonuç ortaya çıkar ki kanun koyucunun böyle bir irade ortaya koyduğunu söylemek mümkün değil bence.

Son olarak; iddia olunan gerçek üst işverene karşı arabuluculuğa başvurup, dava açıp mevcut dava ile birleştirmek için bence mahkemeden süre talep edebilirsiniz. Aralarında herhangi bir fiili ya da hukuki bağ yok mu? Dava açtığınıza göre illaki bir bağ tespit etmişsinizdir.

1 aylık süre yazılı fesih bildiriminin tebliğ tarihinden itibaren başlıyor aslında, yazılı fesih bildirimini hangi şirket yaptı peki? Hiçbiri yapmadıysa zaten süre sıkıntınız olmamalı diye düşünüyorum, zira fesih geçersiz.