Mesajı Okuyun
Old 23-03-2020, 16:37   #7
Av.Burak Can Yaz

 
Mesaj

Değerli meslektaşım, öncelikle iyi günler diliyorum. Açıkçası zor bir durumda kalmışsınız. Yerinizde olsam nasıl davranırım diye bir düşündüm ve muhtemel yapılacak belli başlı şeyler belirledim. Tabi ki kullanıp kullanmamak size kalmış:

1-) Öncelikle sonuna kadar ceza davası tehdidini kullanın, savcılığa şikayet etme konusunda aceleci olmayın. Zira sizin de kabul edeceğiniz üzere eliniz çok da güçlü gözükmüyor. Bu durumda uyuşmazlığı olabildiğince yargı mercileri önüne gelmeden çözmeniz yararınıza olacaktır kanaatindeyim.

2-) Karşı tarafa şikayetçi olacağınızı söylediniz ve açıkçası çok da umurunda olmadı hala alacağını talep ediyor. Bu durumda elinizdeki son çare davalının bulunduğu yerin başsavcılığına bir dilekçe ile şikayette bulunmak olacak. Bu durumda eliniz güçlü olmadığı için elinizde bulunanları en ikna edici şekilde kullanmalısınız.

-Bu sebeple öncelikle mesaj yahut mail kayıtları bulunuyorsa bunları sunun.
-Bu kayıtlarda çekin kargoya verildiğine ilişkin bir ibare bulunuyorsa bunu göz önüne çıkarın.
-Çekin kargoya verildiğine ilişkin iletinin tarihi ile çekin kargoya verildiği tarih arasında tutarlılık bulunması durumunda bunu öne çıkarın.
-Kargo şirketinden söz konusu kargonun dökümlerini alarak dilekçenize ek yapın.
-Söz konusu kargo da çek gelmedi ise ne geldiğine ilişkin soru yöneltilmesini talep edin.
-Müvekkil şirket çalışanlarından çekin kargoyla gönderildiğine ilişkin tanık çıkarabiliyorsanız çıkarın. Ne kadar çok tanığınız olursa eliniz bir o kadar kuvvetlenecektir.
-Kargo şirketleri belli durumlarda gönderilerin boyutlarını ve ağırlığını ölçüm yapıyorlar, küçük de olsa böyle bir ihtimale binaen kargo şirketi ile iletişime geçin. Eğer ki bu şekilde bir kayıt mevcutsa onaylı örneğini alarak dilekçenize ek yapın. Bu da iddianızı destekler nitelikte bir olgu olarak değerlendirilecektir.
-Kargoyu teslim alan kişiyi de doğrudan şüpheli olarak eklemeyi unutmayın.


Unutmayın elinizdeki zaten küçük bir ihtimal. Amacımız bu küçük ihtimali olabildiğince güçlendirmek. Umarım olumlu sonuç alırsınız. Süreç hakkında geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar diliyorum.