Mesajı Okuyun
Old 16-03-2020, 11:57   #6
av.murat kılıç

 
Varsayılan

Merhaba

1- TCK 63.maddeye göre mahsup yapılması gerekmektedir. 1 yıl 8 ayın yatarı ne kadarsa o kadar gün mahsup yapılır. Mahsup yapıldıktan sonra geriye kalan süre 10 yıllık cezadan mahsup edilecektir. Görünüşe göre 2 yıllık yatar hem 1 yıl 8 aylık suçu infaz edecak kalan günler ise kesinleşmesi halinde 10 yıllık suçun cezasından mahsup edilecektir.

2-Cezaevi yönetimine dilekçe ile mahsubun kağıt üzerine yapılmasını müvekkilin yerinin değiştirilmemesini talep edebileceğinizi düşünüyorum. Cezaevinde sanığın/hükümlünün nerede kalacağına CTE müdürlüğü karar vermektedir.

3-Bu aşamada mahsup yapılması zaruridir, çünkü 1 yıl 8 aylık ceza beyanlarınıza göre kesinleşmiştir.

Yargıtay kararı;

Özellikle vurgulamak gerekir ki devam eden bir davaya ilişkin tutukluluk süresi kesinleşmiş ceza mahkûmiyetinden indirilmesi takdire bağlı değildir, tam aksine bir zorunluluktur. Başka bir anlatımla, ceza mahkûmiyeti infaz edilen bir hükümlünün başka bir davadan dolayı ister beraatla, isterse henüz içtima edilemez şekilde mahkûmiyetle sonuçlanmış olsun ya da görülmekte olan bir davaya ait bulunsun diğer koşulları varsa mutlaka mahsup yapılması gerekli ve zorunludur. Bu uygulama hükümlü yararına olduğu açıktır. Çünkü devam eden bir davadaki tutukluluğu kesinleşmiş başka cezasından indirilmesi, görülmekteki davadan beraat etmesi durumunda tutuklu kaldığı süre diğer cezasından mahsup edildiğinden bir hak kaybı söz konusu olmayacaktır (Y1CD-K:2007/288).