Mesajı Okuyun
Old 08-03-2020, 11:39   #1
imsel

 
Varsayılan 4/d sürekli işçinin yerinin değiştirilmesi-arabuluculuk?

sosyal hizmetler il müdürlüğünde görevli 4/d sürekli işçi güvenlik görevlisinin yerini il müdürü değiştiriyor.
arada kaldım ve cevap bulamadım bilgisi olan meslektaşlardan yardım istiyorum.4/d işçilerle ilgili bir düzenleme yok.657 s dmk da bunların 657 ye tabi olmadıkları belirtilmiş.iş kanununda da yer değişikliğinin iptali davası yok.işçinin yer değişikliğinde iş kanunun 22.madde "ÇALIŞMA KOŞULLARINDA DEĞİŞİKLİK VE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ
İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir.
Taraflar aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebilir. Çalışma koşullarında değişiklik geçmişe etkili olarak yürürlüğe konulamaz."şeklinde.
müvekkiller fesih istemiyorlar.önceki yerlerine geri dönmek istiyorlar.memur olmadıklarından idari dava açılamıyormuş.
yalnız Aile,Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlüğünün müvekkil hakkında 633 sayılı KHK nın 29.maddesi 657 sayılı kanunun 4/D maddesi gereğince yapıldığına dayanılmış.33 sayılı KHK nın 29.maddesi ise il içi atamayı il müdürlüğüne bırakmış.idari dava olarak hazırladığım dilekçe uyapta atamayla ilgili dava konusu sadece memurlar için çıktığından dava açamadım.idare mahkemesi müdürü bu tür davanın iş mahkemesinde açılması gerektiğini böyle davaya hiç bakmadıklarını söyledi.sadece işçiye fesih hakkı veren bu işleme karşı çalışılan yere geri dönmek için böyle bir dava nasıl açılır?bununla ilgili hiç içtihat ve bilgi bulamadım.sanırım dava açılmamış hiç.
ne yapabilirim?saygılar
şimdiden teşekkürler.