Mesajı Okuyun
Old 06-03-2020, 15:04   #4
nazlı akalın

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Matrix
Değerli meslektaşım, ilginize ve paylaşımınıza çok teşekkür ederim. Belirsiz alacak davaları maalesef yargımızda tam bir felaket yaratmış olup, kazaya kurban gitmemek için araştırmak ve neticede doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Zamanaşımını da gözetmek zorundayız diğer taraftan.Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım !
Aksi yönde birçok Yargıtay kararı da mevcut...


Bu deneyimden ve okuduğum kararlardan sonra bir daha belirsiz alacak davası açabileceğimi sanmıyorum Yargıtayın gerek iş davalarında gerek diğer davalarda belirsiz alacak davası açılmamasına yönelik kararlarının da motivasyonunu anlamakta güçlük çekiyorum.
Arsa rayiç metoduna göre çevre taşınmaz değerlerinin ortalamasıyla belirlenen adı üstünde tazminat davasında belirlenecek bedel 'belirsiz' değilse hangi dava 'belirsiz' hakikaten anlamak çok güç...

Benim de zamanaşımıyla ilgili sorunlarım var ama açıkçası tüm yargılama sürecini atlattıktan sonra Yargıtay aşamasında 'hukuki yarar yokluğundan usulden red' kararı verilmesi riskini göze alamıyorum. Bu sebeple davaya kısmi dava olarak devam edilmesini talep edeceğim, hatta Mahkemenin fikri sabitse davamın ilk duruşmasında bir karar verilmesini isteyeceğim. En azından 3-4 aylık bir kayıpla yeniden dava açabilme şansını yakalamış olurum.
Sizlere de bol şans!