Mesajı Okuyun
Old 29-01-2020, 09:38   #5
Adalet1903

 
Varsayılan

Üstadım bütün görüşleriniz için çok teşekkür ederim . Ben meslek hayatı boyunca ceza davalrıyla ilgilendiğim için bu meselelere anlamakta zorluk çekiyorum. Beni bir çok meslektaşımız İcra Hukuk Mahkemesi'nin dar yetkili olduğu , aboneliklere yazı bile yazmadan sadece anahtar teslimi olup olmadığına dair dar bir alanda inceleme yapacağı konusunda uyarmalarına rağmen bütün iddaialarımızı icra hukuk mahkemesi'nde bile ispatlayabileceğimizi düşünmüştüm . Şimdi siz de deneyimlerinize göre açmayı düşündüğümüz menfi tespit davasında bile net olarak evin anahtarının teslim edildiği tarihi ispatlama yükümlülüğü altında kalacağımızı haklı olarak dile getiriyorsuz .

Peki bizim ev sahibine yemin teklifi dışında anahtar teslimini tam olarak ispatlayacağımız bir delil yokken açacağımız menfi tespit davasında ya da istirdat davasında hangi iddia da bulunarak kasım ve aralık ayına ilişkin kira borçlarından sorumlu tutulamayacağımızı ileri sürebiliriz ?

Hukuki yarar yokluğu ya da kötüniyet iddalarımız mahkeme tarafından ne kadar dikkate alınır .

gerçekten bu davanın maddi boyutundan çok manevi boyutu üzüyor beni müvekkilim ev sahibinin attığı iftiradan dolayı eşinin son gününde bile savcılığa ifade vermeye gitti ve neticede takipsizlik kararları alındı .