Mesajı Okuyun
Old 29-11-2019, 21:14   #3
imsel

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım sizin de belirtmiş olduğunuz gibi; şahsi ilişki günlerinde, görüşecek kişi çocuğu bulunduğu yerden almalıdır.

Çocukların velayetini elinde bulunduran kişi, şahsi görüşmeye engel olmamalıdır. Aksi durum velayetin kötüye kullanılması ve akabinde değiştirilmesi sebebidir (tabi bu konuda icra memuru ile gelip alınmasına rağmen çocuğun verilmemesi, bu yüzden ceza alınması gibi şartlarda aranıyor ama her olay kendi içerisinde değerlendirilmeli. Bu yüzden ayrıntılı açıklamıyorum). Karşı yan belki de bu yüzden ve açılması muhtemel velayet davası için bu takibi başlatmıştır.

Her ne kadar itiraz mümkün olmasa da; söz konusu icra dosyasına yukarıda belirttiğiniz hususları içerir ve karşı yanın çocukları istediğini zaman görebileceğini, buna engel olunmayacağını belirtir bir dilekçe sunsanız, bunun da karşı yana tebliğini talep etseniz, en azından ilerisi için size delil oluşturur diye düşünüyorum.
üstadım saygılar.aynı söylediğiniz yolu izledim.kabul edilmese de sonra açılabilecek davada delil olarak kullanılabilecek itiraz mahiyetinde bir çeşit cevap yazdık.teşekkür ederim ilginize.