Mesajı Okuyun
Old 29-11-2019, 18:03   #1
Av. Enes Rafet

 
Önemli Müşterek Çocuk İle Şahsi İlişki

Merhaba Sayın Meslektaşlarım;

Davalı erkek vekili olduğumuz bir boşanma davasında, mahkeme davacı annenin talebi üzerine tensip zaptı ile ortak çocuğun geçici velayetini anneye verdi ve müvekkil babaya da her hafta pazar günleri belirli saatler arasında şahsi ilişki kurmasına karar verdi.

Davacı kadın, müvekkil aleyhinde değişik iş dosyası ile 2 ay süre ile uzaklaştırma kararı aldı.

Müvekkil baba,çocuğunu mahkemenin kurmuş olduğu ara karar doğrultusunda her hafta pazar günü görmek istiyor.

1)Bunun gerçekleşebilmesi için müvekkilin şahsi ilişki kurulmasına dair ara kararla belirlenen saatlerde, davacı eşini araması ve çocuğu görmeye gitmesi uzaklaştırma kararını ihlal mahiyeti taşır mı? Bu hususa dair elinizde örnek içtihat bulunuyor mu? (Benim fikrim ihlal mahiyeti taşımayacağı yönünde,zira uzaklaştırma kararında "kişisel ilişki hariç" şeklinde bir ibare bulunuyor.)(Sizlerin fikir ve tecrübeleri benim açımdan önem arz ediyor,çünkü bu benim ilk bireysel işim.)Müvekkilin böyle bir girişimde bulunması halinde, davacı kadının kolluk kuvvetlerini aramasından çekiniyoruz.

2)Söz konusu ara kararın yerine getirilmesi için ilamlı icra yoluna başvuramayız.İlamsız icra takibi yapılması gerektiği kanaatindeyim.İlamsız icra dışında söz konusu şahsi ilişki kurulmasına dair ara kararın yerine getirilmesini sağlayacak daha az masraflı ve kolay bir resmi yol bulunuyor mu?



Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla.