Mesajı Okuyun
Old 24-10-2019, 09:42   #4
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ayşekömürcü
Merhabalar,

Sorum işverenin haklı fesih sebebini sonradan öğrenmesi hakkında. Şöyleki, işçi işverenin ihale ile iş yaptığı kurumdan yeniden iş alınamaması sebebi ile işten çıkarılmıştır.2019 yılı şubat ayında işten çıkış gerçekleşmiş ve akabinde işçi alacak davası açmıştır. Dava görülmeye devam ederken, şoför olarak çalışan işçinin çalışma süresinin son 3 haftasında ehliyetine el konulduğu ve bildirim yapmaksızın çalışmaya devam ettiği haricen (2019 yılı ekim ayı içinde) öğrenilmiştir. Böyle bir durumda haklı fesih hakkında bir işlem yapılabilir mi?

İşçi halen işveren bünyesinde çalışıyor olsa 6 günlük ve her halde 1 yıllık süreler mevcut. Fakat işçi zaten işten çıktı. İşçinin açmış olduğu mevcut davada bu durum ileri sürülse işveren lehine sonuç doğurma ihtimali nedir?

Not : İşçiye durum öğrenildikten 2 gün sonra ihtarname gönderilmiştir.
Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve güveni kötüye kullanmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.
Sayın ayşekömürcü;

Sayın Av. Hulusi Metin üstadımızın soru sorarak bizi düşünmeye/araştırmaya sevk ettiği
Alıntı:
Yasanın buyurucu nitelikteki hükmüne (m.19) karşın… İşten çıkarılma nedeninin (davadan önce ya da dava sırasında) değiştirilmesi mümkün olabilir mi?
şeklinde işaret ettiği husus doğrultusunda fesih nedenini sonradan değiştirebilmek mümkün değildir.

Yargıtay 7. HD. esas ve karar numarasını bilmediğim bir kararında işverenin işçiye bildirdiği fesih sebebi ile bağlı olduğuna hükmetmiştir.

Ayrıca Yargıtay HGK. da, 28.11.1990 T.-1990/9464 E.-1990/592 K.sayılı kararında gerek işverenin, gerekse işçinin fesih sebebiyle bağlı olduğuna hükmetmiştir.

Saygılarımla...