Mesajı Okuyun
Old 01-10-2019, 20:19   #2
Admin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avhbkilicarslan
Peki.. Örneğimizde örnek no:7'ye göre ilamsız icra takibi başlatılmış ve herhangi bir itiraz yapılmamıştır. Kiracı mecurda fotoğrafçılık yapmaktadır.
-Fiili olarak hacze gidildiğinde kiracı ile sözleşmenin karşılıklı olarak feshi ve dükkanın boş olarak anahtar tesliminin yapıldığına dair bir protokol imzalansa, (haciz tutanağına da bu hususla ilgili bilgi geçilebilir) kiracılık ilişkisi sona ermiş olur mu? Böyle bir protokole dayanarak ne gibi işlemler yapılabilir? (Müdahalenin men'i davası açılabilir mi? Ya da haksız işgal sebebi ile dava açılmadan farklı bir prosedür uygulanabilir mi?)

Cevaplarınız ve farklı çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.


Akdin feshi ve tahliye tarafların iradesiyle gerçeklecek bir hukuki işlem, bu bağlamda haciz tutanağı dahi şart değil, iki tarafın (ispat hukuku açısından) yazılı şekilde akdi fesh ettikleri ve zilyetliğin (anahtarın) kiralayana teslim edildiğine dair HERHANGİ bir protokolü sorununuzu çözmek için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Elbette bu haciz tutanağına yazılırsa da durum değişmez, aynı sonuçlar geçerli olur.

Aynı şekilde tahliye edildiğine değil, edileceğine dair bir yazılı belgenin de tahliye taahhüdü olarak belirtilen tarihte ayrı bir icra takibiyle kullanılması mümkün. İmza itirazıyla karşılaşmamak adına taahhüdün noterden alınması veya arabuluculuk anlaşmasına bağlanması tahliye sürecini kısaltacaktır.

Tahliye edileceğine dair (tahliye taahhüdü) belge ile icra takibiyle sonuç alırsınız. Tahliye EDİLDİĞİNE dair belge içinse bence ayrıca hiçbir işlem yapmaya gerek yok, doğrudan kiralanana girer, kilidi değiştirir ve ne istiyorsanız onu yaparsanız. Netice olarak tahliye EDİLDİĞİNE dair belge zaten tahliye edildiğini ve zilyetliğin size teslim edildiğini gösteriyor, ne için dava açmak gereksin ki?