Mesajı Okuyun
Old 21-09-2019, 19:58   #1
because I am him

 
Mutsuz Vergi Mahkemesi-Süresinde İtiraz Edilmeyen Ödeme Emri

Üstadlarım kolay gelsin,

Müvekkil şehir dışında olduğu bir dönemde kendisine vergi dairesinden ödeme emri geldiğini söyledi ve bize ödeme emrinin görüntüsünü yolladı. Biz bu ödeme emrinin iptali için süresi içerisinde vergi mahkemesinde dava açtık.

Davayı açtıktan sonra yaptığımız toplantıda Müvekkil’e 1 değil, 2 adet ödeme emri geldiğini tespit ettik. Müvekkil diğer ödeme emrini bize göndermemiş; haliyle biz de yalnızca 1 adet ödeme emrinin iptali için davayı açtık.

Yaptığımız toplantıda, ihbarnamenin Müvekkil’in kapısına yapıştırıldığını, Müvekkil’in sonra vergi dairesine giderek üstünde 001-002 nolu ödeme emri yazan tebliğ zarfını imzalayarak ödeme emirlerini teslim aldığını; ancak bize yalnızca 001 nolu ödeme emrini gönderdiği anladık.

001 nolu ödeme emrine süresi içerisinde dava açtık. 002 nolu ödeme emrine karşı açtığımız bir dava halen yok. 002 nolu ödeme emrinin iptali için;

1) Dava açıp, tebligatın usulsüz olduğunu, tebliğ zarfının içerisinden 002 nolu ödeme emrinin çıkmadığı iddia edip, ödeme emrinin iptalini talep edebilir miyiz?

2) Dava açmadan önce idareye başvurup ödeme emrinin usul ve yasaya açıkça aykırı olduğunu, ödeme emrinin Müvekkil’in şirkete ortak olmadığı dönem için düzenlendiği söyledikten sonra, başvurumuz reddedilirse, red işleminin iptali için dava açabilir miyiz?

3) Ya da dava yoluna başvurmadan, işlemin açıkça hukuka aykırı olduğunu, Müvekkil’in ortak olmadığı dönem için ödeme emri düzenlendiğini söyleyerek re’sen düzeltme-uzlaşma yöntemlerine başvurmak daha mı uygun olur?

4) Yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri işimize yaramazsa, iptali talep edilmeyen ödeme emri için haciz uygulandığında, haciz işleminin iptali ile birlikte ödeme emrinin de hatalı olduğunu söyleyerek işlemi iptal ettirebilir miyim?

Cevap verebilecek, tecrübelerini paylaşabilecek meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

AA