Mesajı Okuyun
Old 03-09-2019, 13:47   #3
Av. Canan (:

 
Varsayılan

Meslektaşım merhabalar,
Belirttiğiniz gibi maalesef bize danışmadan akdedilen bir sözleşme mevcut.
Müvekkil şirket, faaliyet sahasında büyük bir konut projesi gerçekleştirmektedir. Projenin bitişiğinde yer alan, belediyeye ait bir kısım alanda ise satış ofisi yapılmıştır. Belediye ile akdedilen sözleşme de bu alana ilişkindir. Belediye tarafından gönderilen ihbarnameye karşı düzeltme talebimizde, özel hukuk tüzel kişisi bulunan şirketin, belediye başkanının belediye meclisi kararı olmaksızın sözleşme imzalama yetkisini haiz olmadığı hususunu bilmesini mümkün olmadığı, eksik idari işlemin 2 yıl sonra fark edilmesinin kötüniyetli olduğu, kaldı ki proje bitiminde satış ofisinin de sözleşmede yer aldığı şekliyle belediyeye aynen bırakılacağı belirtilmiştir. Buna rağmen düzeltme talebimiz reddedilmiştir. Kanun'da açıkça 38/g maddesi bulunsa da bu maddeye aykırılık haline dair bir düzenleme veya içtihat bulunmamaktadır. Bu durumda maalesef seçilecek yargı yeri, türü ve muhatap hususunda kararsız kalmaktayız.

Alıntı:
Yazan Av. Hulusi Metin
Merhaba sayın meslektaşım,

1)Gerek site içerisinde gerekse içtihat programlarında aramama rağmen konu ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım.
*Ne güzel… Bu vesileyle yine görüşüyoruz.

2)Müvekkil şirket A Belediyesi ile 2017 yılında belediyeye ait bir alanı, inşaat bitiminde burayı belediyeye bırakmak üzere kullanmaya başlamıştır.
*Ne tür bir inşaat ?

3)Belediye ile akdedilen sözleşme gereği alana yapılan satış ofisi için belediye herhangi bir ücret talebinde bulunmayacak ve bu ofis de inşaat sonunda belediyenin kullanımına bırakılacaktır.

*Anlaşılan müvekkil size danışmadan imzalamış sözleşmeyi !!
*Sözleşme koşulları ?
* BELEDİYE BAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİ,
5393 s. Belediye Kanunu,
m.38/g)
Yetkili organların kararını almak şartıyla sözleşme yapmak.

Mola...