Mesajı Okuyun
Old 30-06-2019, 20:08   #1
fatmap

 
Varsayılan Maket üzerinden konut satış sözleşmesi

Kıymetli meslektaşlarım,
Müvekkilim 2013 yılında maket üzerinden adi yazılı sözleşme ile bir konut satın almış ve bedelini peşin ödemiş , 2016 yılında satıcı şirketin kullandığı finansman kredisi neticesi projedeki tüm gayrimenkullerin kaydına ipotek şerhi tesis edilmiştir.
Gayrimenkulün teslim tarihi 30.06.2019’dur.
Adi yazılı sözleşme yatırım amaçlı konut satım sözleşmesi başlığını taşımaktadır.
Teslim tarihi itibariyle 5000 konutluk proje tamamlanamamış ,tüm gayrimenkullerin kaydına 30’u aşkın haciz konulduğu da öğrenilmiştir.
1-Bu aşamada sözleşmenin tüm yükümlülüklerinin müvekkilce yerine getirilmiş olması sözleşmenin batıl olmasını engeller mi ve gayrimenkule 2013 yılında ödenen bedelin denkleştirici adalet ilkesi doğrultusunda dava tarihi itibariyle değerini ihtiyati haciz talebi ile birlikte talep edebilir miyim?

2-İpotek ve hacizlerin satış tarihinden sonra konulduğundan bahisle fek edilerek gayrimenkul kaydının temizlenmesini ve müvekkil adına tescilini terditli olarak talep edebilir miyim?

3-1. ve 2.şıkta belirttiğim seçenekleri doğru bulmadıysanız bana öneriniz ne olur?

4-Sözleşme başlığının yatırım amaçlı konut satım sözleşmesi şeklinde düzenlenmesi davanın tüketici mahkemesinde açılması halinde görevsizlik kararı sebebi olabilir mi?

5-Dava açmadan önce satıcı firmaya ihtarname gönderip teslim süresinin geçmiş olması dolayısıyla evin takyidatsız olarak tapuda devrini istemeli miyim?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.