Mesajı Okuyun
Old 25-06-2019, 23:17   #7
imsel

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. M. Bahadır Özer
Sayın meslektaşım, aynı sebeple bir dosyayı istinaf ettik ancak bu hususun istinaf incelemesinde bahsi dahi geçmedi. Esasen altısı usule ilişkin on bir istinaf sebebimizin hiçbirisi incelenmedi.

Bu kez istinaf mahkemesi kararını temyiz ettik sırf bu yönüyle dahi kararın bozulması gerektiği düşüncesindeyiz.

Bizim dosyamızda hakim aynı şekilde ara karar verdi. Bu karar yalnızca gelecek celse sözlü yargılamaya geçileceğine dair bir karardı. Celse arasında ıslah dilekçesi sunduk. Islah dilekçemiz karşı tarafa, diğer müdahile ve yanında katıldığımız tarafa tebliğ edilmedi. Üstelik karar celsesinde hakim bu kez sözlü yargılamaya geçildiğine dair ara karar oluşturdu.

Şahsi kanaatim bu tür durumlarda hak aramak gerektiği yönündedir. Mesleğimizin doğasında reddedilmenin bulunduğu gözardı edilmemelidir. Saygılarımla...
üstadım ilginize teşekkür edrim.aynı düşünüyorum.inşallah kararlarınız istinaftan döner.
bizim olayda muris muvazaasına dayalı tapu iptal a.yanlış ihtiyati tedbirden dolayı davalı dava konusunu 3.kişiye sattı.biz 3.kişiye karşı devam ettik.yargıtay kararlarında 3.kişinin iyiniyetli olup olmadığının ayrıntılı incelenmesi istenmesine rağmen biz tanık yeniden keşif ve tahkikat istedik.hakim hiçbirini yapmadı.biz de ilk davalıya karşı ıslahla tazminata çevirmek istedik ama olmadı.ben kararın bu tahkikat yapılmadığından da bozulacağını düşünüyorum.henüz gerekçeli karar yok ama kötüniyeti ispat edemediniz diyecek diye düşünüyorum.2-3 yıl boşuna uğraştık.saygılar.