Mesajı Okuyun
Old 18-06-2019, 20:49   #1
av.m.ceyhun tutal

 
Varsayılan KKİS 'nin Geriye Dönük Feshi Halinde Yükleniciden ve Haleflerinden Taşınmaz Satın Alanların Durumları Hk.

Merhaba meslektaşlarım,

1- Arsa sahipleri ile yüklenici arasında KKİS yapılmıştır. (1997)

2- Arsa sahipleri yüklenicinin temerrüdü nedeniyle KKİS'nin feshi hakkında dava açmış ve davası kabul edilmiş ve kesinleşmiştir. (Dava tarihi 2006 - Kararın kesinleşmesi 2014)

3- Müvekkil ise 2007 yılında yükleniciden taşınmaz satın alan 3. kişiden taşınmaz satın almıştır. Müvekkilin taşınmaz satın aldığı 3. kişi yine iki numaralı bentte belirtilen davada davalı gösterilmemiştir. Zira 3. kişi de taşınmazı KKİS'nin feshi davasından sonra satın almıştır.

4- Tapuda yaşanan değişiklikler nedeni ile arsa sahipleri tarafından açılan ikinci bir tapu iptal ve tescil davası neticesinde müvekkilin, yüklenicinin halefi olduğu gerekçesi ile tapusu iptal edilmiş ve arsa sahipleri lehine tesciline karar verilmiştir.(2019)

Burada müvekkil kimlere karşı, hangi hükümlere dayanarak dava açabilir? Aşağıda şahsi kanaatlerimi de belirteceğim, değerli fikirlerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.

Benim şahsi kanaatim müvekkil ile satım sözleşmesi yapan 3. kişi ile yükleniciye karşı, satıcının zapttan sorumluluğuna, TBK 112 vd. göre borçlu temerrüdüne ilişkin genel kurallara yahut sebepsiz zenginleşmeye dayanılabileceğini düşünüyorum.

Sizler de bu konuda değerli tecrübelerinizi ve varsa ilgili yargıtay kararlarını paylaşırsanız memnun olurum.