Mesajı Okuyun
Old 17-04-2019, 10:04   #2
Av. Hulusi Metin

 
Varsayılan Katkı

Merhaba sayın meslektaşım

Öğrenci ergin mi? (TMK.m.11)

1.Sözleşme hükümleri

2.Görevli Mahkeme

a.(Asliye Ticaret Mahkemesi)
11.HD. E. 2016/14097,K. 2018/5536, T. 20.9.2018
„…Davacı vekili,.. 58.200,00 TL maddi ve 60.000 TL manevi tazminatın olay tarihinden itibaren işleyecek olan yasal faiziyle davalıdan tahsilini talep ve dava etmiştir…“
http://www.kazanci.com/kho2/ibb/file...+sebebiyle+#fm

b.6502 s. Tükeeticinin Korunması Hakkında Kanun, m.3-l) Tüketici işlemi: Mal veya hizmet piyasalarında kamu tüzel kişileri de dâhil olmak üzere ticari veya mesleki amaçlarla hareket eden veya onun adına ya da hesabına hareket eden gerçek veya tüzel kişiler ile tüketiciler arasında kurulan, eser, taşıma, simsarlık, sigorta, vekâlet, bankacılık ve benzeri sözleşmeler de dâhil olmak üzere her türlü sözleşme ve hukuki işlemi… ifade eder.

c.Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara ilişkin davalarda tüketici mahkemeleri görevlidir (m.73-1)

3.Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...evzuatIliski=0

4.TEMSİL
TBK.m.40- Yetkili bir temsilci tarafından bir başkası adına ve hesabına yapılan hukuki işlemin sonuçları, doğrudan doğruya temsil olunanı bağlar.
Temsilci, hukuki işlemi yaparken bu sıfatını bildirmezse, hukuki işlemin sonuçları kendisine ait olur. Ancak, karşı taraf bir temsil ilişkisinin varlığını durumdan çıkarıyor veya çıkarması gerekiyor ya da hukuki işlemi temsilci veya temsil olunandan biri ile yapması farksız ise, hukuki işlemin sonuçları doğrudan doğruya temsil olunana ait olur.
Diğer durumlarda alacağın devri veya borcun üstlenilmesine ilişkin hükümler uygulanır.

5.Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkileri (TBK.m.77 vd.)

Kahve molası