Mesajı Okuyun
Old 03-04-2019, 10:32   #8
Av. Hulusi Metin

 
Varsayılan Çözüme doğru

01.OLAY:

1.Müvekkil – Vekil
1.1.Vekalet Sözleşmesi-TBK.m.502 vd.
1.2.Vekaleten taşınmaz alımı - TMK.m.706
Müvekkil (M), gelini (G)‘den almış olduğu ……tarihli usulüne uygun ve…konulu ……… içerikli bir vekaletname ile, bir taşınmazı (satış bedeli TL….‘yı kendisi ödemek suretiyle –ödeme makbuzu/Dekont vb.?) vekil sıfatıyla gelini adına …… tarihinde satın almış ve ….tarihli resmi senetle tapuda gelini adına tescil ettirmiştir.

2. Vekaleten taşınmaz satışı - TMK.m.706 -

2.1.Daha sonra evlenmeye karar veren Müvekkil (M), tapuda tümü gelini (G) adına kayıtlı taşınmazın ½‘sini, tapu maliki gelininin vekili sıfatıyla, müstakbel karısına TL….bedelle satış göstermek suretiyle …..tarihinde satıyor (TBK.m.508)

2.2..(…….) tarihinde gerçekleşen evlilikten (TMK.m.134 vd.; Eşler Arasındaki Mal Rejimi, m.202 vd.)
yaklaşık bir yıl kadar sonra….. Müvekkil (M), taşınmazın gelini adına kayıtlı diğer 1/2 hissesini de, yine gelininin vekili sıfatıyla, evlendiği eşine TL ……bedelle, …….tarihinde satıyor.

2.3.Böylece müvekkil (M)‘nin eşi, taşınmazın tümüne „satın alma“ yoluyla (aslında hiç para ödemeden -Sebepsiz Zenginleşme,TBK.m.77 vd.) sahip olmuş oluyor.

3.Boşanma (TMK.m.161 vd.)

Müvekkil (M) ile karısı …. tarihinde boşanıyorlar ve karar ……tarihinde kesinleşiyor (HMK.m.297/2- Hüküm özeti?)

4. Tapu iptali ve tescil davası ( TBK.m.504; m.508)

Vekil eden (Gelin) tarafından vekile (müvekkil M’ye) ve müvekkilin eski eşine (EE) karşı …..tarihinde --- 'VEKALET GÖREVİNİN KÖTÜYE KULLANILMASI' nedeniyle açılmış olan TAPU İPTALI VE TESCİL DAVASI - YARGITAY BOZMASI SONRASI, İLK DERECE MAHKEMESİ’ne dönmüş.

Sayın meslektaşım, yazdıklarımın kontrol edilmesi ve noktalı yerlerin tarafınızdan doldurulmasından sonra devam etmek üzere...
Kahve molası...