Mesajı Okuyun
Old 06-03-2019, 12:18   #1
Av.EdaTan

 
Kitap Tasarrufun İptali Muvazaa (3. Kişi ile ticari ilişkilerin olması)

Merhabalar Değerli Hukukçular,
Tasarrufun iptali davasında, tasarrufu iptal edilecek olan 3. kişinin müvekkiliyiz.Söz konusu iddia müvekkilimiz ile taşınmazı satan davalı borçlu arasında ticari iş ilişkisinin bulunması sebebiyle mal kaçırma kastını bilebilecek durumda kişilerden olduğudur.

İİK ilgili 280. Maddesinde, malvarlığı borçlarına yetmeyen bir borçlunun alacaklılarına zarar vermek kastıyla yaptığı tüm işlemler, borçlunun içinde bulunduğu mali durumu ve zarar verme kastının işlemin diğer tarafınca bilindiği ve bilinmesi gereken açık emarelerin bulunduğu hallerde tasarrufun iptal edileceği hususu düzenlenmiştir.Ve yine aynı maddede üçüncü şahıs, borçlunun karı veya kocası, usul veya füruu ile üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımları, evlat edineni veya evlatlığı ise borçlunun birinci fıkrada beyan olunan durumunu bildiği farz olunur ibaresi yer almaktadır.

Soracak olduğum husus ise ticari ilişkinin varlığı tasarrufun iptalı davasında zarar verme kastını bilebilecek durumda kişilerden olduğunu mu gösterir?Konuya ilişkin elinizde yargıtay kararı varsa paylaşırsanız sevinirim.İyi Çalışmalar...