Mesajı Okuyun
Old 26-12-2018, 08:53   #11
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Sayın Metin' in değerli katkılarına ilaveten:



Düğünlerde Orkestra çalışmasının Eser sözleşmesi olduğu çeşitli Yargıtay kararlarında kabul edilmiştir.

Somut olayınızda, sözleşme hükümleri önemlidir. Sözleşmede orkestra çalışmasının sözleşme süresi boyunca iş çıktıkça çağrı üzerine mi gerçekleşeceği, yoksa haftanın belirli günlerinde çalmak şeklinde mi gerçekleşeceği konusunda bir açıklık olması gerekir. Bu detayları paylaşmadığınız için yorum yapmak varsayımsal olacaktır.

Eğer sözleşmede iş sahibinin bir taahhüdü (edim borcu) olduğu halde bu taahhüdünü (edim borcunu) ifada temerrüde düşmüş ise, temerrüdün sonuçlarına göre hareket etmeniz gerekir. Eser sözleşmeleri ile ilgili fesih hükümlerini ve TBK 'da yer alan akdin ifa edilmemesinin sonuçlarını okursanız doğru sonuca ulaşırsınız.


Öncellikle teşekkür ederim üstad. İş çıktıkça çağrı üzerine mi gerçekleşeceği, yoksa haftanın belirli günlerinde çalmak şeklinde mi gerçekleşeceği konusunda bir hüküm yok maalesef. El yazısı ile yazılmış birkaç cümleden ibaret bir sözleşme.

Sözleşme metni " Taraflar ... düğün salonuna ait 2 salonda orkestra, ekip ve ekipmanın temini konusunda iş bu 3 yıllık sözleşmeyi imzalamıştır. İşbaşı 500 tldir. Her işin sonunda teslim edilir. Ekip ve ekipman iş gününde 1 saat evvel hazır olmakla mükelleftir. 3 yılın sonunda sözleşme otomatikman feshedilir. İki yıl aynı ücret olacak, 3. yıl 50 tl artış yapılacaktır." birebir yazdım