Mesajı Okuyun
Old 22-12-2018, 15:52   #1
Av.Karahan

 
Varsayılan İhtiyati tedbir mahiyetinde ihtiyati hacizde teminat

Herkese merhabalar,

Ölümlü iş kazasına dayalı maddi ve manevi tazminat talebiyle açtığımız davada talebimiz üzerine mahkemece teminatsız olarak İİK m.257'e göre ihtiyati haciz kararı verildi ve bu karar tarafımızca icra edildi.

Karşı tarafın itirazı üzerine mahkeme bu kere ihtiyati haczin kanunda yazılı istisnalar dışında teminatsız olarak verilmesinin hukuken mümkün bulunmadığı gerekçesi ile teminata hükmederek belirlenen teminat tutarının yatırılması halinde ihtiyati haczin devamına aksi halde kaldırılmasına karar verdi.

Bu aşamada, ihtiyati haciz kararının gerçekte ihtiyati tedbir mahiyetinde ihtiyati haciz olduğu ve bu nedenle de HMK'daki ihtiyati tedbir müessesinin hükümlerinin kıyasen uygulanabileceğini ve bu sebeple de hakimin takdiren teminatsız olarak da bu tedbire karar verebileceği düşüncesi ile itiraz etmek istiyorum.

Bu talebimin kabul görmesinin mümkün olup olmadığı hususunda görüşlerinizi rica ediyorum. Ayrıca mahkeme teminatı yatırmamız hususunda tarafımıza 2 haftalık kesin verdiğinden, itiraz etmem halinde teminatın mezkur süre içerisinde yatırılmasının gerekli olup olmadığı konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.