Mesajı Okuyun
Old 18-12-2018, 12:42   #4
İcap

 
Varsayılan

6306 Sayılı Kanun kapsamında; kira yardımından yararlanmak için gerekli olan; ANLAŞMA YOLUYLA TAHLİYE EDİLEN YAPI kavramını anlamaya çalışırken, bu linke denk geldim.

Kafamı kurcalayan iki soruya da burada sınırlı olarak değinilmiş.
Birincisi İDARİ İŞLEMİN İPTALİ DAVASI açılmış olmasının; anlaşma yolu ile tahliye kavramına etkili bir unsur olmadığına yönelik olarak Sayın Admin tarafından belirtilen görüş. BUNA BEN DE KATILIYORUM. Ancak farklı bir görüş yahut karar var ise de paylaşırsanız sevinirim.

İkincisi ise Sayın Saltık tarafından belirtilmiş olan "2/3'e katılmayan azınlığın kira yardımından faydalanamayacağı" görüşü. BU GÖRÜŞE KATILAMIYORUM. Zira bu görüşün kabulü halinde; riskli yapı tespitine, yıkım kararına vs. itiraz eden yahut bunlar aleyhine iptal davası açan yani hak arama hürriyetini kullanan hiç kimse kira yardımından faydalanamaz. Zira bu hususlardaki itiraz ve dava iradesi bir anlamda da azınlık olma iradesine denk gelmektedir. Kaldı ki yıkım tarihinde dahi taraflar arasında; bir anlaşma yapılmamış olma ihtimali dahi vardır. Ancak yine de bu konudaki görüşlerinizi de merakla bekliyorum.

Benim ANLAŞMA YOLU İLE TAHLİYE kavramından çıkardığım sonuç ise: İDARENİN VERDİĞİ 60 VE 30 GÜNLÜK SÜRELER İÇERİSİNDE (şayet açılmış bir iptal davasında verilmiş bir YD kararı yok ise) BİNANIN TAHLİYE EDİLMİŞ OLMASI.

Ancak bu konuda ne ayrıntılı bir makale ne de bir idari yargı kararı bulabilmiş de değilim.

Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.