Mesajı Okuyun
Old 05-11-2018, 15:57   #6
Av.mehmet.av

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.gokcen
Meslektaşım,

Cevap verdiğimiz ilk sorunuzda, mirasen intikal olduğundan (birden fazla mirasçının olduğu bir intikalden) bahsetmişsiniz. Tapu iptal tescil davasında karar verildiği ve bu şekilde intikalin söz konusu olacağına dair bir bilgi de sorunuz da yoktu.

Mahkemenin gerekçeli kararında ".... iptaline,.... mirasçılar adına tapuya tesciline" şeklinde bir hüküm olduğunu sanıyorum.

Mahkeme kalemince tapu iptal ve tescil davasında kararın kesinleşmesini müteakip tapuya müzekkere yazılarak kararın infazı sağlanacaktır.

Kolaylıklar...
Teşekkürler üstadım;
Açıkçası ben de müvekkilin ilk anlatımından babasının vefat etmiş olduğunu anlamıştım. O yüzden ilk sorum o yönde idi.(Yani ortada muris veya mirasçı yok)

Sizin de dediğiniz gibi gerekçeli kararda ".tapu kayıtlarının iptali ile iptal edilen 1/5 payın davacı .......'ya, 1/5'i davacı ......'na adına tapuya kayıt ve tesciline" diye karar var.

Mahkemeden kesinleşme kararı tapuya gönderilmiş sanırım. Bu durumda herhangi bir davacının döner sermaye harcını yatırdıktan sonra tapunun mahkeme kararı gereği tescil yapacağını düşünüyorum, doğru mudur?