Mesajı Okuyun
Old 24-09-2018, 10:20   #2
Av. Mehmet Demirezen

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım
Borçlu hakkında verilmiş bir geciçi yada kesin mühlet kararı var ise (206 mad. 1. sırasında yazılı imtiyazlı alacaklılar hariç ) herhangi bir takip yapılamaz, ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararı alınamaz. Ancak dava açılabilir.
Mühlet kararından sonra borçlunun , borcunu ödeme teklifi yasada yer alan nisap şekillerinden biri ile kabul edilir ve konkordato tasdik edilirse borçlunun teklifini yerine getirdiği süre içerisinde de borçlu aleyhine herhangi bir takip yapılamaz.Borçlunun taahhüdüne uymaması halinde talep halinde talep eden alacaklı yönünden konkordatonun feshi talep edilebilir. Fesih halinde her türlü takip yapılabilir.

Borçlunun borcun ne şekilde tasfiye edileceğine yönelik teklifi (vade ve iskonto oranları somut olarak belirtilir) ile Konkordatonun kabul edilip edilmeyeceği yapılacak alacaklılar toplantısında karara bağlanır. Borçlu,mahkemeye alacaklıların bir listesini verir. Komiser tarafından alacaklılara toplantı hakkında bilgilendirme yapılır,alacaklılar toplantıya davet edilir. Ancak Borçlunun mahkemeye verdiği alacak ve alacaklılar listesi tek tarafı olduğundan dolayı alacak miktarı yada niteliğinde uyuşmazlık olması halinde mahkemeye başvuru yapılması gerekmektedir. Aksi halde alacak ve alacaklı nisap miktarlarında dikkate alınmaz. Alacaklıların davaya müdahil olmaları zorunlu değildir. Ancak her alacaklı dilerse davaya müdahil olarak yargılamaya yönelik taleplerde bulunabilir.