Mesajı Okuyun
Old 01-08-2018, 10:51   #1
Av.H.Alkan

 
Varsayılan Yetki İtirazı Sonucunda Davalı Tarafın Yanlış Yazılması Sonucu Başlatılan İlamlı Takibe Karşı Yapılması Gerekenler

Sayın meslektaşlarım. Bir konuda kafa karışıklığımı gidermek için değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Borçluya karşı başlattığımız icra takibinde borçlu vekili yetki itirazında bulunmuş mahkeme de bunu kabul etmiş. Borçlu vekili de bu ilama dayanarak vekalet ücreti için icra takibi başlatmış.

Ancak problem şurda; mahkeme ilamında davalı şirket yazılmayıp şahıs olarak davalı şirketin ismine benzer bir isim yazılmış. Kalem memuru bunun sebebinin dava dilekçesi muhabere yoluyla gelirken şahıs olarak girilmesi ve hakimin de hiç dosyaya bakmadan bu muhabereye dayanarak karar vermesi olabileceğini söyledi. Bu karara dayanarak başlayan takipte de aynı şekilde isim yanlış yazılmış ve olmayan bir şahıs adına takip başlatılmış.

Biz borçlu taraf olarak nasıl bir yol izlemeliyiz şuan sizce? Yetki itirazı olduğu için tavzih dilekçesi vermemiz gerekecek gibi geliyor yetkili mahkemeye göndertmek için. Ancak icra takibine karşı şuan ne yapmalıyız? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir merak ediyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.