Mesajı Okuyun
Old 21-07-2018, 15:49   #1
Av.Gök

 
Varsayılan İlamsız takipte borçlu yetki itirazında bulunmaz ama itirazın iptali davasında yetki itirazında bulunursa vekalet ücreti sorunsalı

Merhabalar
Faturaya dayalı icra takibi başlattım ve borçlu vekili sadece borca itiraz etti.Borçlu yetki itirazında bulunmadı. Yargıtay sadece borca itiraz edilse de itirazın iptali davasında yetki itirazı yapılabilir diyor.Benim sorum borçlu itirazın iptali davasında yetki itirazında bulunur ve mahkemece kabul edilirse müvekkilimi davalı lehine vekalet ücreti ödemeye mahkum edecek. Ama ben borçlunun ikametgahında dava açarsam ve borçlu, mahkemede yetki itirazında bulunursa o zaman da açtığım icra takibim ilk yerde kalacağı için diğer kural olan takibin açıldığı yerdeki mahkemenin yetkili olacağı kuralını ihlal edeceğim ve yine mahkeme yetkisizlık kararı verecek.
Buraya kadar yanılmıyorsam ki bu konuda yardım istiyorum, tek çözüm yolu başlattığım icra takibini yetki itirazı olmasa da borçlunun ikametgahına göndermek ve oradan itirazın iptali davası açmak.
Bu arada para borçları alacaklının ikametgahında ödenir kuralı gereği esasen alacaklının ikametgahı yetkili ancak müvekkilimin işyeri merkezi başka bir ilde. Ben görev yaptığım yerde dava açtım.